Smelt de boter in een steelpan, voeg de kristalsuiker en melk toe. Breng al kloppend met een garde tegen de kook aan, zet het vuur uit en giet het mengsel in een andere bakje en laat het 5 minuten afkoelen.
Klop de eidooiers los, en de eiwitten stijf en houd apart.
Doe de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker in een ruime mengkom. Schenk het roombotermelk-mengsel erbij en klop met de garde tot een mooi glad beslag zonder klontjes. Spatel de eiwitten en eidooiers luchtig door het beslag.
Laat het deeg 10 minuten rusten en roer dan de parelsuiker door het beslag.
Verwarm het wafelijzer tot de juiste temperatuur, kwast licht in met boter.
Schep met een lepel een hoopje beslag in het midden van het wafelijzer en bak een paar minuten tot de wafel goudbruin en gaar is. Laat afkoelen op een rooster. Herhaal voor de overige 5 wafels.
Tip
Je kan ook kant en klare wafels in de winkel halen!
Bereidingswijze MonChou-vanillecrème
Doe de slagroom, de vanillesuiker en de klopfix in de mengkom en klop met een garde of mixer de slagroom op tot deze goed stijf is en houd apart.
Doe de MonChou samen met de poedersuiker in een schone mengkom en klop met een mixer de MonChou op hoge stand luchtig voor 5 minuten.
Voeg de opgeklopte slagroom beetje voor beetje bij de roomkaas en vouw met een spatel luchtig door de MonChou. Zet de crème 10 minuten in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Doe de MonChou-vanillecrème in de spuitzak.
Leg de wafel op een bord, spuit mooie toeven op de wafels, schep hierboven op de vlaaifruit en garneer met verse munt.