TiraMonChou trifle

  • Zoet
  • Gebak
  • 30 min
4 personen
  • 4 glazen
  • beslagkom
  • diep bord of platte schaal
  • (hand)mixer
  • zeefje
  • 100 g MonChou Original
  • 100 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 pak lange vingers
  • 200 g gemengd rood fruit
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade
  • 2 kopjes espresso
  1. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf met een (hand)mixer. Klop de MonChou met de suiker tot een egale massa. Dit kan met een garde, maar gaat sneller met een (hand)mixer. Spatel de slagroom en MonChou door elkaar. Hak de pure chocolade in stukjes.
  2. Begin nu met opbouwen van de trifles. Doe de espresso of koffie in een diep bord of platte schaal. Breek een of twee lange vingers doormidden, doop in de koffie en leg op de bodem van een glas. Afhankelijk van de grootte van je glas heb je een of twee lange vingers nodig. Herhaal bij de overige drie glazen.
  3. Verdeel de helft van het roommengsel over de vier glazen, bestrooi met de helft van de chocoladesnippers en verdeel er wat frambozen en bramen over.
  4. Herhaal deze stappen. Begin opnieuw met de lange vingers. Breek doormidden, doop in de koffie en stapel op het roommengsel. Doe dit ook bij de overige glazen. Zeef over elk glas wat cacaopoeder, bestrooi met chocoladesnippers en verdeel er de rest van het rood fruit over.