MonChou bites- Oreo, stroopwafel en M&M

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Pannetje
  • (hand)mixer
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g MonChou Original
  • 1 rol Oreokoekjes
  • 4 el kokosrasp
  • 300 g M&M (pinda)
  • 8 stroopwafels
  • 150 g pure chocolade
  • 150 g witte chocolade
  • 150 g melk chocolade

Bereidingswijze Oreo kokos truffels

  1. Hak de Oreo koekjes fijn. Doe ze in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer en maal tot kruimels. Doe in een kom.
  2. Voeg 1 pakje MonChou toe en prak met een vork door de kruimels. Kneed tot een deegbal.
  3. Vorm hier 10 balletjes van en laat ze even opstijven in de vriezer. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je boven een pan water op het vuur zet. Haal de kom van de pan wanneer de chocolade gesmolten is.
  4. Laat iets afkoelen. Dompel dan één voor één de Oreo kokos truffels onder in de chocolade en leg op een stuk bakpapier. Bestrooi met wat kokosrasp en laat opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze M&M truffels

  1. Hak de M&M’s fijn en maal ze vervolgens tot kruimels in een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe in een kom.
  2. Voeg 1 pakje MonChou toe en prak met een vork door de kruimels. Kneed tot een deegbal. Vorm hier 10 balletjes van en laat ze even opstijven in de vriezer.
  3. Smelt ondertussen de melkchocolade au-bain-marie. Laat iets afkoelen. Dompel dan één voor één de M&M truffels onder in de chocolade en leg op een stuk bakpapier.
  4. Bestrooi met wat fijngehakte M&M’s en laat opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze stroopwafel truffels

  1. Hak de stroopwafels fijn. Doe ze in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer en maal tot kruimels. Doe in een kom.
  2. Voeg 1 pakje MonChou toe en prak met een vork door de kruimels. Kneed tot een deegbal. Vorm hier 10 balletjes van en laat ze even opstijven in de vriezer.
  3. Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie. Laat iets afkoelen. Dompel dan één voor één de stroopwafel truffels onder in de chocolade en leg op een stuk bakpapier.
  4. Bestrooi met wat stroopwafelkruimels en laat opstijven in de koelkast.
  5. Smullen maar!

Extra tip

  1. Zijn 30 MonChou bites teveel? Kies dan voor een van de drie varianten, of maak je eigen variatie met 100 gram MonChou!