Overslaan en naar de inhoud gaan
MonChou cupcakes
Ingrediënten
-
225 g cakemeel
-
200 g Campina Botergoud (grasboter)
-
200 g suiker
-
3 eieren
-
2 el melk
-
Klein potje kersen zonder pit
-
½ liter slagroom
-
2 el suiker
-
1 zakje Klop-fix slagroomversteviger
-
100 g MonChou Original
-
1 blik vlaaivulling kersen (vlaaifruit)
Bereidingswijze
- Giet het potje kersen in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop in een beslagkom de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en meng tot een gladde massa.
- Mix er één voor één de eieren doorheen en klop in 3 minuten op de hoogste stand tot een glad en luchtig beslag.
- Voeg het cakemeel en de melk in delen toe en mix tot een glad geheel.
- Plaats de vormpjes in het muffinblik en schep het beslag in de cupcakevormpjes. Duw in elk vormpje een kers in het beslag.
- Bak de cupcakes in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met suiker en klop-fix. MonChou fijnprakken en bij de slagroom doen. Dit nog even mixen.
- Schep het mengsel in een spuitzak en leg even kort in de koelkast om een beetje op te stijven.
- Spuit vervolgens een dubbele rand van het MonChou mengsel op de cupcakes en schep daarin een lepel vlaaifruit.
Dit recept is van
- @toffetaarten op Instagram!