Doe voor het deeg alle ingrediënten in een grote beslagkom en kneed ze met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van en verpak het deeg in het vershoudfolie. Leg voor een halfuur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C / hetelucht: 160°C).
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ca. 10 mm dikte.
Vet de binnenkant van de springvorm in met gesmolten boter of bakspray, maak het deeg op de juiste maat van de springvorm en leg het in de bodem. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de slofbodem in 20-25 minuten gaar.
Haal de vorm uit de oven laat ca. 5 minuten staan op een rooster. Verwijder de vorm voorzichtig en laat volledig afkoelen.
Doe voor de vulling de slagroom, de vanillesuiker en de slagroomversteviger in een kom en klop met een garde of handmixer de slagroom op tot deze goed stijf is. Houd apart tot verder gebruik.
Doe de MonChou samen met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine en klop op hoge stand in ca. 5 minuten de MonChou luchtig.
Voeg de opgeklopte slagroom in delen toe aan de roomkaas en vouw hem met een spatel luchtig door de Mon-Chou. Zet de vulling een halfuur in de koelkast, zodat hij wat steviger wordt.
Doe de luchtige MonChouvulling in de spuitzak en spuit toefen op de afgekoelde slofbodem. Versier met de paas-eitjes, de frambozen, de blauwe bessen en rasp ten slotte de chocolade over de slof.