Overslaan en naar de inhoud gaan
MonChou Cheesecake met Kinder Bueno
Ingrediƫnten
-
100 g suiker
-
250 ml slagroom
-
3 blaadjes gelatine
-
200 g melkchocolade
-
70 g ongezouten roomboter
-
300 g koekjes naar keuze voor bodem
-
Kinderbueno naar keuze
-
300 g MonChou
Bereidingswijze:
- Maal de koekjes fijn en smelt de boter.
- Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en doe dit samen in de taartvorm.
- Leg 3 gelatine blaadjes in koud water en laat deze weken
- Klop de verse slagroom en de suiker samen op. Laat een klein beetje slagroom in de verpakking, want dit heb je later nog nodig.
- Roer in een andere kom de Monchou los.
- Voeg de Monchou bij de slagroom en klop dit samen kort op; vooral niet te lang!
- Smelt 100 g melkchocolade en voeg deze toe aan het beslag.
- Verwarm het laatste beetje slagroom en doe de gelatine blaadjes hierin. Roer dit samen en voeg dit toe aan het beslag
- Hak wat Kinderbueno fijn en spatel dit door het beslag.
- Stort het beslag op de koekbodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren
- Doe 100 g melkchocolade in een pannetje en laat dit smelten. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit dit over de taart.
- Strooi Kinderbueno naar keuze over de taart en spuit daaroverheen opnieuw wat gesmolten chocolade.
- Eet smakelijk!
Tip:
- Dezelfde dag opeten wanneer je witte Kinder Bueno gebruikt; Kinderbueno van melkchocolade kan wel een dag van te voren gemaakt worden.
Dit recept is van:
- Evelien, je kan haar Instagram account vinden onder @bakedbyeef!