MonChou Cheesecake met Kinder Bueno

MonChou Cheesecake met Kinder Bueno

Ingrediƫnten

  • 100 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 g melkchocolade
  • 70 g ongezouten roomboter
  • 300 g koekjes naar keuze voor bodem
  • Kinderbueno naar keuze
  • 300 g MonChou

Bereidingswijze:

  1. Maal de koekjes fijn en smelt de boter.
  2. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en doe dit samen in de taartvorm.
  3. Leg 3 gelatine blaadjes in koud water en laat deze weken
  4. Klop de verse slagroom en de suiker samen op. Laat een klein beetje slagroom in de verpakking, want dit heb je later nog nodig.
  5. Roer in een andere kom de Monchou los.
  6. Voeg de Monchou bij de slagroom en klop dit samen kort op; vooral niet te lang!
  7. Smelt 100 g melkchocolade en voeg deze toe aan het beslag.
  8. Verwarm het laatste beetje slagroom en doe de gelatine blaadjes hierin. Roer dit samen en voeg dit toe aan het beslag
  9. Hak wat Kinderbueno fijn en spatel dit door het beslag.
  10. Stort het beslag op de koekbodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor het serveren

  1. Doe 100 g melkchocolade in een pannetje en laat dit smelten. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit dit over de taart.
  2. Strooi Kinderbueno naar keuze over de taart en spuit daaroverheen opnieuw wat gesmolten chocolade.
  3. Eet smakelijk!

Tip:

  1. Dezelfde dag opeten wanneer je witte Kinder Bueno gebruikt; Kinderbueno van melkchocolade kan wel een dag van te voren gemaakt worden.

Dit recept is van:

  1. Evelien, je kan haar Instagram account vinden onder @bakedbyeef!