Chocolade MonChoutaart en vers rood fruit

Benodigdheden

  • Springvorm van 26 cm
  • Bakpapier
  • (hand)mixer

Ingrediënten

  • 400 g suiker
  • 200 g Campina Grasboter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 snuf zout
  • 250 ml Campina Halfvolle Melk
  • 250 ml koffie
  • 80 g cacaopoeder
  • 2 tl baksoda
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g MonChou Original
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt
  • 2 el aardbeienjam
  • Vers rood fruit
  • Paar blaadjes verse munt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop voor de cake de boter, de suiker & vanillesuiker egaal totdat je geen suiker meer ziet. Voeg de eieren en het zout toe, klop even, daarna de melk en koffie. Houdt een zeef boven de kom, voeg het zelfrijzend bakmeel toe en de baksoda. Klop egaal, voeg halverwege de cacaopoeder toe.
  2. Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. Test of de cake goed is met een prikker. Als die er droog uit komt is de cake gaar.
  3. Maak ondertussen de room. Klop hiervoor de MonChou, terwijl je de slagroom stijf klopt in een andere kom. Roer deze vervolgens door de MonChou tot een egaal geheel. Spatel de pure chocoladesnippers erdoor. Hou een eetlepel achter.
  4. Als de cake afgekoeld is snijd je hem horizontaal 1 of 2 keer doormidden. Bedek dan met 2/3 van de room. Leg de bovenkant van de cake er weer op. Verdeel de rest van de room erover en versier met het fruit en de muntblaadjes. Klop de jam los met 2 el water. Bestrooi met de achtergehouden chocolade en besprenkel met de jam siroop.
  5. Smullen maar!

Extra tip

  1. Ook erg lekker met karamelsaus in plaats van jam. Voor een extra feestelijk tintje!