Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een witte, luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Wacht iedere keer tot het ei is opgenomen tot je het volgende toevoegt. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer voorzichtig door elkaar. Niet hard mixen, dan klop je de lucht eruit.
Verdeel het beslag in zes gelijke hoeveelheden. Mix door iedere portie 1 theelepel van een andere kleurstof, zodat je zes verschillende kleuren beslag hebt. Doe drie kleuren beslag in de drie springvormen en bak in het midden van de oven in zo’n 15 tot 20 minuten gaar. Verwijder de springvorm en laat de cakes afkoelen op een rooster. Herhaal dan voor de overige drie kleuren beslag.
Terwijl de cake afkoelt maak je de frosting. Mix hiervoor de 5 pakjes MonChou, boter en 1 bus poedersuiker tot een egaal en luchtig geheel.
Bouw dan de taart op. Leg de paarse cake op een bord, bestrijk ruim met frosting. Beleg dan met de blauwe cake en herhaal, dan groen, geel, oranje en eindig met rood. Tussen iedere laag cake mag een laag frosting.
Bestrijk dan de buitenkant van de hele taart ook met frosting. Het kan zijn dat er wat kruimels mee komen, maar dat is niet erg. Zorg dat je een beetje frosting achterhoudt voor een laatste buitenste laag.
Zet de taart dan even in de koelkast om uit te harden. Bestrijk vervolgens de taart nog een keer met een ‘schone’ laag frosting.
Bestrooi dan de hele cake met discodip. Voor de zijkanten pak je een handje discodip dat je voorzichtig tegen de zijkant van de cake duwt.
En dan moment suprême, aansnijden maar!
Extra tip
Ook lekker met een eetlepel lemoncurd of aardbeienjam bovenop de frosting tussen iedere laag cake!