Zet je bakvorm klaar en vet deze in met wat boter of bakspray.
Maal de maria koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de 100 gram ongezouten boter in een pannetje.
Wanneer de boter helemaal gesmolten is voeg je de koekkruimels eraan toe. Goed door elkaar husselen en dan strooi je het in je springvorm. Met de bolle kant van de lepel verspreid je de koek laag over de bodem en druk je deze licht aan.
Zet de bodem in de koelkast.
Bereidingswijze taartmix
Maal de 4 knoppers fijn in een keukenmachine.
Klop in een kom de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf.
In een andere kom mix je de suiker, vanillesuiker en de MonChou tot een romig mengsel.
Voeg de geklopte slagroom en de gemalen knoppers toe aan het MonChou mengsel en mix dit er doorheen.
Verdeel het mengsel over de taartbodem en laat de MonChou taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze topping
Mix de slagroom met de suiker stijf. Bang dat de slagroom niet goed stijf blijft? Gebruik dan zakje Klop-Fix.
Schep de slagroom in een spuitzak met stervormige spuitmond en leg dit even in de koelkast.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een pannetje. Zodra het kookt schenk je de slagroom bij de chocolade.
Roer dit door totdat alle chocolade gesmolten is.
Verdeel de chocolade ganache over de taart terwijl deze nog in de springvorm zit.
Verwijder de springvorm als de ganache gestold is.
Spuit rondom toefjes boven op de taart.
Snij de knoppers in kleinere stukjes en steek in elk toefje een stukje knoppers.
Dit recept is van:
Essie, je kan haar vinden op instagram via @homebakeryessie