Speculoos MonChou cheesecake

Speculoos MonChou cheesecake

Ingrediƫnten

  • 300 g Monchou Original
  • 60 g Campina Botergoud (grasboter)
  • 170 g Speculoos koekjes en 2 Speculooskoekjes voor de topping
  • 100 g Speculoospasta
  • 300 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  2. Verkruimel 170 gram Speculooskoekjes. Smelt de boter. Meng de gesmolten boter met de speculooskruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast voor minimaal een kwartier.
  3. Klop de slagroom stijf samen met de klopfix. Klop de Monchou los en meng de Monchou met de slagroom en de suiker.
  4. Schep in de springvorm. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven. Na twee uur opstijven kun je de topping erop doen. Hiervoor verwarm je kort de Speculoospasta in een pannetje. Verdeel de Speculoospasta erover en laat daarna nog even opstijven. Verkruimel daarna de Speculooskoekjes erover.

Dit recept is van:

  1. Nicole, je kan haar vinden op Instagram via @zoetezusjes of op haar blog www.zoetezusjes.nl!