Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes en meng ze met het cacaopoeder, 50 gram gehakte pinda’s en 50 gram gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk het goed aan. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het zo’n 10 minuten. Zet de oven daarna niet uit!
Maak vervolgens het cheesecakemengsel. Doe hiervoor de MonChou met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en mix met een (hand)mixer tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en mix het nog kort door elkaar. Spatel uiteindelijk de stukjes Snickers door het beslag.
Verdeel het mengsel over de koekbodem. Zet in het midden van de oven en bak zo’n 30 minuten tot de cheesecake lichtbruin van kleur is.
Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in een kom en hang deze in een pannetje met water op het vuur.
Snijd de cheesecake in 15 blokje. Doop een vork in de chocolade en sprenkel dit over de cheesecake bars. Bestrooi met de overige 50 gram gehakte pinda’s. Serveer eventueel met karamelsaus. Mmm!