een handvol verse basilicum gehakt + een paar hele om te garneren
2 el extra vierge olijfolie
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
chilivlokken optioneel
groene pitloze olijven
zout en peper
olijfolie om te garneren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, vermeng met de olijfolie en bestrooi met peper, zout en de oregano. Roos-ter de tomaatjes 10-15 minuten. Haal ze uit de oven, roer de knoflook en de gehakte basilicum erdoorheen en houd apart.
Houd de oven warm en bereid de broden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de eieren. Bestrooi met zout en peper.
Bestrijk de broden royaal met MonChou, bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper, zout, eventueel wat gedroogde chilivlokken en leg de geroosterde tomaatjes erop. Garneer met de olijven en de verse blaadjes basilicum en leg het gebakken spiegelei erop. Drizzle nog wat extra olijfolie over het gerecht.