Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de kruidnoten. Smelt 125 gram grasboter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Klop de MonChou met de magere kwark, eieren, 200 gram suiker en de vanille tot een egale massa. Giet op de kruidnotenbodem en bak de taart in het midden van de oven in zo’n 60 minuten gaar.
Laat vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen op een rooster en zet vervolgens nog minimaal een uur – maar het liefst een nacht - in de koelkast om op te stijven.
Maak dan de gezouten karamelsaus. Verwarm hiervoor 200 gram suiker met het water in een pannetje. Laat karamelliseren, maar roer hierbij niet.
Voeg 90 gram grasboter toe en roer dan voorzichtig door elkaar tot de boter helemaal is opgelost.
Zet het vuur uit en giet dan de slagroom bij het mengsel. Let op, het kan wat gaan spetteren. Haal de pan van het vuur, voeg het zout toe en roer kort door. Laat afkoelen tot gebruik.
Giet voor serveren de gezouten karamelsaus over de taart en maak af met wat verkruimelde kruidnoten. Mmm, heerlijk avondje!