Overslaan en naar de inhoud gaan
Quiche met zalm, asperges en MonChou
Benodigdheden
-
1 quichevorm (20 bij 15 cm)
-
Bakpapier
-
Keukenpapier
-
Springvorm van 24 cm
Ingrediënten
-
1 pak bladerdeeg
-
Bakbonen (of gedroogde bonen om blind te bakken)
-
80 g roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
-
Klein bosje groene asperges
-
100 gr MonChou Original 2 eieren
-
1/2 citroen
-
200 g gerookte zalm
-
Handje Parmezaanse kaas
-
Verse dille
-
Peper en zout
-
Boter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Leg het bladerdeeg erin. Prik gaatjes in de bodem.
- Beleg met een stuk bakpapier en de bakbonen. Bak in het midden van de oven zo’n 10 minuten blind.
- Snijd zo’n 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze een paar minuten.
- Klop ondertussen de eieren los met de MonChou, sap en rasp van ½ citroen, wat takjes verse dille en peper en zout naar smaak.
- Haal de vorm uit de oven en verwijder de bakbonen. Verdeel de zalm en de asperges over het bladerdeeg en giet het MonChou ei mengsel eroverheen.
- Strooi er wat Parmezaanse kaas over en bak dan in zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- Garneer met wat verse dille en Parmezaanse kaas. Smakelijk!