Pistacheslof met passievruchtcurd en MonChou

Pistacheslof met passievruchtcurd en MonChou

Ingrediënten bodem

  • 280 g bloem
  • 180 g Campina Botergoud (grasboter)
  • 150 g kristalsuiker
  • Half ei
  • Rasp van een halve citroen
  • Snuf zout
  • 2 tl bakpoeder

Ingrediënten pistachespijs

  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 50 g kristalsuiker
  • Scheutje water
  • 25 g roomboter
  • Half ei
  • Handje bloem

Ingrediënten MonChoutopping

Bereidingswijze

  1. Meng voor de bodem de boter, suiker, ei, zout en citroenrasp tot het romig is. Voeg het bloem en het bakpoeder toe en kneed dit tot een deeg. Vorm het deeg in een plak, wikkel het in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
  2. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 8mm dikte. Bekleed een ingevette bakvorm of sloffenring met het deeg. Ik gebruik hier een taartvorm van 21x21cm.
  3. Verdeel de spijs over de deegbodem, laat hierbij 1 cm vrij aan de zijkant. Zet in de oven voor 25-30 minuten op 180°C. Laat voor 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  4. Voor de topping voeg je de MonChou en de poedersuiker samen en mix je dit tot het luchtig is. Mix de slagroom, vanillesuiker en de KlopFix met een handmixer tot de slagroom stijf is. Voeg de slagroom in delen toe aan de MonChou en spatel dit voorzichtig er door heen. Laat het mengsel voor een halfuur in de koelkast opstijven.
  5. Bedek de taartbodem met passievruchtcurd. Spuit vervolgens de MonChouvulling in toefjes erop. Versier de taart eventueel met passievrucht, dragée eitjes of geraspte chocolade.

Dit recept is van:

  1. Pascale van het instagram account bakscale!