Hartige mini-MonChou-cheesecakes

Hartige mini-MonChou-cheesecakes

Voor de tomatenjam

  • 450 g gele en rode tomaatjes
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 el appelazijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl fijn keukenzout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl vanille-extract

Voor de bodem

  • 100 g volkoren crackers (fijngemalen)
  • 50 g Campina Botergoud (gesmolten)
  • 1 eiwit
  • 1 minimuffin bakblik met 12 holtes
  • Bakspray (of gesmolten boter)

Voor de cheesecakevulling

  • 200 g MonChou Original
  • 2 eieren
  • 75 g Parrano Robusto verse poeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el verse basilicium (fijngehakt + extra blaadjes, om te garneren)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Breng voor de tomatenjam een pan met ruim water aan de kook en doe de tomaatjes erin. Neem de pan van het vuur en laat de tomaatjes ca. 2 minuten in het water liggen. Giet af, verwijder met een mesje de velletjes en halveer de tomaatjes.
  2. Doe de tomaatjes samen met de rest van ingrediënten voor de jam in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag laat het mengsel ca. 30 minu-ten pruttelen, totdat er een dikke jam ontstaat. Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
  3. Maal voor de bodem de crackers fijn in keukenmachine of doe ze in een hersluitbaar zakje en rol er met een deegroller overheen. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter en het eiwit erdoorheen.
  4. Spray of kwast het bakblik in met bakspray of gesmolten boter.
  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verdeel ca. 1 el kruimelmix per holte over de bodem van de muffinvorm en druk stevig aan met de achterkant van een klein glaasje of een lepel. Bak ca. 10 minuten in de oven tot de bodems krokant zijn. Neem uit de oven laat ca. 5 minuten afkoelen. Zet intussen de oven lager (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C).
  6. Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de cheesecakevulling tot een zacht, romig geheel en breng op smaak met zout en peper.
  7. Vul de holtes van het bakblik met de MonChou-vulling en strijk glad. Bak de mini-cheesecakes 15-20 minuten, totdat de randen droog zijn maar de chee-secakes in het midden nog een beetje zacht zijn.
  8. Neem ze uit de oven, laat afkoelen en haal ze er voorzichtig uit; gebruik hiervoor een mesje, zodat de randen goed loskomen. Laat ze in de koelkast ca. 1 uur koud worden.
  9. Garneer met de tomatenjam en verse basilicumblaadjes.

Tip:

  1. Heerlijk voor tijdens de feestdagen!