Ingrediënten voor de topping citrus met rood fruit (12)
Rasp van 1 citroen
Rasp van 1 sinaasappel
150 g frambozen
150 g bramen
Ingrediënten voor de topping chocolade en kokos (12)
75 g pure chocolade, gehakt
75 g (grove) kokossnippers
Ingrediënten voor de topping fudge, karamel en pretzel (12)
5 blokjes fudge
Karamelsaus
Handje pretzels
Bereidingswijze muffins
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de cakevormpjes in de muffintray.
Mix de eieren, olie, bruine- en vanillesuiker door elkaar met een (hand)mixer. Voeg de bloem bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix tot een egaal beslag.
Spatel de gehakte walnoten, rozijnen en geraspte wortel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet de muffintray in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou, boter en poedersuiker tot een egale massa.
Bereidingswijze topping citrus met rood fruit
Spatel de citroenrasp en sinaasappelrasp door de frosting. Houd een paar sliertjes achter voor de garnering.
Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de bramen en frambozen over de cupcakes en maak af met een paar sliertjes citrusschil.
Bereidingswijze topping chocolade kokos
Bak de kokos kort in een koekenpan tot het goudbruin is.
Spatel de chocoladesnippers en kokosrasp door de frosting. Houd een klein beetje achter ter garnering.
Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Bestrooi met de achtergehouden chocolade- en kokossnippers.
Bereidingswijze topping fudge, karamel en pretzel variant
Snijd de fudge in hele kleine blokjes.
Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de fudge over de muffins en steek in iedere toef frosting een of twee pretzels. Maak af met een scheutje karamelsaus.