Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvormen in met bakpapier.
Verkruimel de koekjes. Dit kan met de hand, maar gaat snel met een keukenmachine of door de koekjes in een afgesloten plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm.
Pureer de helft van de aardbeien met een staafmixer of in de blender en zet dit even opzij.
Klop de MonChou met de suiker los en romig met een (hand)mixer in een andere kom. Mix hier één voor één de eieren door. Voeg dan de kwark, vanille extract en citroenrasp toe en mix goed door elkaar. Zeef de bloem erboven en meng erdoor.
Voeg nu de gepureerde aardbeien toe en spatel door het beslag tot er een egale massa ontstaat. Vul de springvorm ermee en bak in het midden van de oven de eerste 20 minuten op 180°C.
Verlaag vervolgens de temperatuur tot 150°C en bak nog 1 uur en 20 minuten. De cheesecake is goed wanneer hij nog een beetje lobbig lijkt in het midden, maar aan de buitenranden mooi stevig is.
Laat afkoelen op een rooster. Zet de cheesecake vervolgens in de koelkast en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht opstijven.
Maak vlak voor serveren de chocoladekrullen door met een scherp mes over de onderkant van een chocoladereep te schaven. Halveer enkele van de overgebleven aardbeien en snijd er een paar in partjes. Versier de cheesecake met de aardbeien en de witte chocoladesnippers. Geniet er lekker van!
Extra tip
Maak vlak voor serveren chocoladekrullen door met een scherp mes over de onderkant van een chocoladereep te schaven. Halveer enkele van de overgebleven aardbeien en snijd er een paar in partjes. Versier de cheesecake met de aardbeien en de witte chocoladesnippers voor een extra mooi resultaat.