Overslaan en naar de inhoud gaan
Smashed MonChou
Ingrediënten bodem
-
50g amandelmeel
-
20g zoetstof (bijv erythritol)
-
1 eetl koekkruiden
-
30 gr gesmolten Campina Botergoud (grasboter)
Ingrediënten topping
-
25 g bevroren kersen
-
25 g bevroren blauwe bessen
Bereidingswijze bodem
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de amandelmeel samen met zoetstof, koekkruiden en gesmolten roomboter tot een geheel.
- Druk dit plat in een ronde ingevette ovenschaal (ca. 17 doorsnede).
- De bodem gaat nu voor 10 minuten in de oven. Als de bodem klaar is dan even af laten koelen.
Bereidingswijze vulling
- Klop de slagroom.
- Meng de MonChou met de slagroom en de zoetstof.
- Klop met een mixer net zolang dat alles romig wordt.
- Doe de MonChou op de afgekoelde bodem.
Bereidingswijze topping
- Laat de kersen en blauwe bessen in een klein steelpannetjes ontdooien. Voeg hier eventueel nog een beetje zoetstof aan toe.
- Als ze zacht zijn laat afkoelen en schep alleen het fruit over de vulling.
Dit recept is van:
- Chantal en Gerline, je kan ze vinden op @ketomorfose op Instagram!