Smashed MonChou

Smashed MonChou

Ingrediënten bodem

  • 50g amandelmeel
  • 20g zoetstof (bijv erythritol)
  • 1 eetl koekkruiden
  • 30 gr gesmolten Campina Botergoud (grasboter)

Ingrediënten vulling

Ingrediënten topping

  • 25 g bevroren kersen
  • 25 g bevroren blauwe bessen

Bereidingswijze bodem

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de amandelmeel samen met zoetstof, koekkruiden en gesmolten roomboter tot een geheel.
  3. Druk dit plat in een ronde ingevette ovenschaal (ca. 17 doorsnede).
  4. De bodem gaat nu voor 10 minuten in de oven. Als de bodem klaar is dan even af laten koelen.

Bereidingswijze vulling

  1. Klop de slagroom.
  2. Meng de MonChou met de slagroom en de zoetstof.
  3. Klop met een mixer net zolang dat alles romig wordt.
  4. Doe de MonChou op de afgekoelde bodem.

Bereidingswijze topping

  1. Laat de kersen en blauwe bessen in een klein steelpannetjes ontdooien. Voeg hier eventueel nog een beetje zoetstof aan toe.
  2. Als ze zacht zijn laat afkoelen en schep alleen het fruit over de vulling.

Dit recept is van:

  1. Chantal en Gerline, je kan ze vinden op @ketomorfose op Instagram!