Schwarzwalder MonChoutaart

Schwarzwalder MonChoutaart

Voor de MonChoulaag

  • 200 g MonChou Original
  • 125 g kristalsuiker
  • 1/2 vanillepeul
  • 335 ml slagroom
  • 150 g melkchocolade
  • 250 g kersen
  • 100 g geleisuiker speciaal

Voor de bodem

  • 265 g Oreo koekjes
  • 150 g Campina Botergoud (grasboter)

Decoratie

  • 100 g chocolade krullen
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Optioneel: verse kersen

Bereiding van MonChoulaag

  1. Voor de vulling begin je met het maken van het kersenmengel. Je kan hiervoor ook kersen vlaaivulling gebruiken. Als je het zelf maakt doe je de ontpitte kersen (of diepvrieskersen) in een steelpannetje met de suiker. Dit breng je zachtjes aan de kook en laat je koken tot het wat dikker begint te worden, tijdens het koelen zal het verder indikken. Dit zet je in een schaaltje in de koelkast tot het goed afgekoeld is.
  2. Wanneer de kersen zijn afgekoeld kan je verder gaan met het maken van de rest van de vulling. Hiervoor doe je de mon chou samen met de suiker en het merg uit de vanillepeul in een mixkom en meng je het tot een glad geheel. In een andere kom klop je de slagroom op tot deze lobbig is. Ondertussen smelt je 110 gram van de melkchocolade in een schaaltje in de magnetron, dit doe je door de chocolade steeds voor 30 seconden in de magnetron te zetten waarna je de chocolade doorroert, dit doe je tot alle chocolade is gesmolten. Vervolgens doe je er de rest van de chocolade bij, zo koelt deze wat terug. Blijf de chocolade doorroeren tot alle chocolade is gesmolten.
  3. Mix de slagroom en het mon chou mengsel tot een samenhangend geheel. Meng er vervolgens de gesmolten en iets afgekoelde chocolade doorheen. Als de chocolade goed gemengd is, is ook dit klaar en ben je klaar voor het opbouwen van de taart.
  4. Haal je bodem uit de koelkast en stort de helft van je mon chou mengsel op de bodem, dit verdeel je netjes met de bolle kant van een lepel. Hierover verdeel je de kersen en vervolgens stort je hierop de rest van het mon chou mengsel en strijk het glad. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding van de bodem

  1. Bedek de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Zet eventueel tegen de zijkant van de springvorm acetaatfolie.
  2. Voor de bodem maal je de koekjes fijn en laat je de boter in een steelpannetje rustig smelten. Zodra de boter is gesmolten meng je deze door de gemalen koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem van je springvorm en zet deze in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

Decoratie

  1. Wanneer de taart is opgesteven haal je deze uit de springvorm. Versier dan de zijkant van de taart met chocolade krullen. Vervolgens klop je de slagroom met de vanillesuiker stijf. Dit doe je in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit mooie toefjes op de taart. Strooi op de bovenkant ook nog wat chocolade krullen en zet verse kersen op de toefjes slagroom als je deze hebt

Dit recept is van:

  1. Danielle, je kan haar vinden op haar instagram @cupcakecute !