75 g ongezouten boter (op kamertemperatuur (Campina Botergoud) (grasboter))
300 g poedersuiker, gezeefd
1/2 tl vanille extract
Snufje zout
1 tl room, lauwwarm
Optioneel: kleurstof + (confetti) sprinkles
Bereidingswijze koekjes
Mix boter en beide suikers tot licht en romig, 3-4min. Voeg ei, eiwit en vanille extract toe. Mix dit niet te lang.
Meng cakemeel, bakpoeder, maïzena en zout in een aparte kom. Voeg het bloemmengsel aan het botermengsel toe en meng. (Wanneer je sprinkles wil gebruiken, voeg ze dan nu toe en meng tot er een samenhangend deeg vormt.) Maak een dikke schijf van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en leg op een bebloemd werkblad.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Gebruik een ronde uitsteker (7cm Ø) om de koekjes uit te steken en leg ze op de voorbereide bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes. Ze kunnen wat uitspreiden tijdens het bakken.
Bak voor 8 á 10 minuten. Laat de koekjes 5min afkoelen op de bakplaat en hevel ze dan voorzichtig over naar een koelrek/taartrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Bereidingswijze MonChou frosting
Mix boter en MonChou tot glad. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot volledig gemengd. Roer er het vanille extract en het zout door.
Verwarm de room in de magnetron en laat afkoelen tot lauwwarm. Mix door de frosting. (Wanneer je kleurstof wil gebruiken, mix dan op dit punt een aantal druppels door de frosting.) Lepel of spatel de frosting op de koekjes en bestrooi (met flink wat) sprinkles!