Overslaan en naar de inhoud gaan
New York Cheesecake met MonChou en vers fruit
Benodigdheden
-
Springvorm (24 cm doorsnee)
-
Bakpapier
Ingrediënten
-
200 g MonChou Zacht & Luchtig
-
200 g magere kwark
-
150 g Campina Botergoud (kamertemperatuur
-
4 eidooiers
-
1 ei
-
1/2 sap van een citroen
-
90 g custard
-
1 el bakpoeder
-
2 zakjes vanillesuiker
-
250 g witte basterdsuiker
-
1 pak Bastognekoeken
-
Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel over de bodem van de springvorm.
- Klop de boter romig, voeg dan de vanillesuiker en witte basterdsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.
- Voeg dan de MonChou, kwark, custard en bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Spatel het mengsel op de Bastogne bodem.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in één uur gaar tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
- Laat het afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast en laat minimaal nog een uur opstijven. Het liefst een hele nacht.
- Versier de taart vlak voor serveren rijkelijk met het fruit. Geniet ervan!