60 g zachte roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
1/2 tl keukenzout
2 el gedroogde kruiden naar keuze
Grof zeezout
Olie
Bereidingswijze gerookte MonChou
Steek de bbq aan en breng deze naar 110°C.
Haal de MonChou voorzichtig uit de verpakking en stapel ze op elkaar. Smeer de randen voorzichtig af zodat het net lijkt of het een grote blok is.
Smeer de blok MonChou voorzichtig in met de rub of kruiden naar keuzen bij deze is gekozen voor een Italiaanse kruidenmix. Doe de blok in een gietijzerpannetje of aluminium bakje.
Leg de rookhout of snippers op de kolen. Zet de blok MonChou nu op de bbq op de indirecte zone en rook deze voor ongeveer 1,5 uur op 110 graden.
Bereidingswijze zuurdesemcrackers
Verwam de oven voor op 180°C.
Mix de zuurdesem discard, bloem, boter, keukenzout en de kruiden tot een glad deeg die niet plakt. Verdeel het deeg in twee stukken en maak er twee kleine vierkante stukken van en rol in de plasticfolie.
Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg op bakpapier dun uit tot ongeveer 2 a 3 millimeter of zo dun mogelijk. Snijd met een pizzaroller of met door het deeg heen in de lengte en breedte tot je de gewenste formaat aan crackers hebt.
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer het deeg in met olie en strooi het grof zeezout eroverheen.
Leg het bakpapier op een oven plaat. Bak de crackers 20 a 25 minuten tot mooi krokant.
Tip: Mocht je zelf geen crackers willen maken kan je ook crackers kopen!