Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springenvormen in met roomboter.
Klop met de mixer 250 gram van de roomboter tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 250 gram kristalsuiker en alle vanillesuiker en zout toe.
Voeg alle eieren toe aan het mengsel en mix dit tot een glad beslag. Voeg vervolgens al het bloem en bakpoeder toe en mix dit opnieuw tot een zacht beslag.
Verdeel het beslag evenredig over de 2 springvormen en strijk het glad. Bak de cake ongeveer 20-25 minuten op 175°C gaar in de oven.
Klop voor de vulling alle poedersuiker en 100 gram roomboter met een mixer samen tot een korrelige substantie.
Bereidingswijze vulling
Voeg hierna al het MonChou in kleine stukjes toe en klop dit door totdat al het MonChou in het mengsel is opgenomen. LET OP, klop de vulling niet te lang door. Het moet een stevige substantie zijn.
Bereidingswijze botercrème
Warm 160 gram fijne kristalsuiker en al het eiwit au bain-marie op. Roer het mengsel gedurende 5 minuten door met de mixer totdat de fijne kristalsuiker is opgelost. Mix dan dit mengsel 10 minuten door totdat de eiwitten stijf worden.
Vervolgens voeg je tijdens het mixen de 240 gram roomboter in klontjes toe. Waarna dit met verwarmde witte chocolade tot een romige massa wordt gemixt. Pak 3 verschillende bakjes. Vul deze alle drie met 3 à 4 eetlepels van de bereidde botercrème.
Voeg bij elke bakje een beetje kleurstof toe (in elk bakje een andere kleur).
Verwarm de botercrème een beetje, zodat de kleur goed kan mengen met de botercrème. LET OP! Maak de botercrème niet te warm. (Er zijn dus twee soorten botercrèmes: de neutrale en de gekleurde botercrèmes. De gekleurde botercrème zal alleen bij de stappen 27-29 gebruikt worden.)
Opbouw cake
Leg het bakpapier op een plateau/(snij)plank en smeer de bereide botercrème met een spatel/lepel ongeveer pink dik uit in een ronde vorm. Iets groter dan de cake zelf.
Leg de cake met de meest platte kant op het uitgesmeerde stuk botercrème. Spuit met de spuitzak aan de rand van de bovenkant van de cake een opstaande rand. Doe dit ongeveer 2 cm hoog.
Vul het binnenste van de opstaande rand egaal met de eerder bereidde vulling. Leg de tweede laag cake hier recht boven op. Met de platste kant naar boven en druk deze zachtjes aan.
Besmeer alle zijden van de cake met een dunne laag botercrème. Strijk de cake glad met een schraper, een mes of spatel is ook mogelijk. Deze buitenkant laag hoeft maar heel dun. Laat de cake ongeveer 15/20 minuten koelen in de koelkast zodat deze hard wordt.
Haal de cake uit de koeling. Voel zachtjes of deze hard is. Schep een flinke schep botercrème (gelijk aan +/- 64 eetlepels) op de cake. Smeer deze helemaal uit over de gehele cake zodat er overal een goede laag botercrème zit. Strijk alle zijden van de cake glad. Vergeet de bovenkant niet.
Leg nu een ander plateau/(snij)plank op de bovenkant van de cake. Draai de cake voorzichtig om en strijk de bovenkant van de cake nog een keer glad. Zet de cake 15/20 minuten in de koeling.
Haal de cake uit de koeling. Voel voorzichtig of deze koud genoeg is. Verwarm vervolgens de eerder bereide gekleurde botercrème op.
Zet op verschillende punten tegen de zijkant van de cake een dot gekleurde botercrème. Laat deze ongeveer 20 seconden afkoelen. Strijk daarna de gekleurde dots glad. Zet de cake weer even in de koeling totdat de zijkant van de cake hard is geworden. Herhaal deze stap zo vaak als je wilt, zodat de gekleurde buitenkant helemaal naar je wens is.
Wanneer de cake helemaal bedekt is met verschillende kleuren botercrème, is de cake klaar om te worden gedecoreerd.
Extra tip
Bak de cakes een dag van te voren. Hierdoor weet je zeker dat de cakes niet te warm zijn, wanneer je deze aan elkaar gaat smeren.