60 g botel (gesmolten) (Campina Botergoud) (grasboter)
25 g amandelmeel
Bereidingswijze
Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Roer de maïzena met 2-3 el van de kersensiroop tot een glad mengsel. Verwarm 250 ml van de rest van de kersensiroop in een steelpan op middelhoog vuur tot het kookt. Klop het maïzena mengsel erdoor heen. Laat het in 3-4 minuten binden. Voeg de kersen toe en laat de siroop nog 1-2 minuten verder binden. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
Klop in een kom de MonChou, 40 g van de poedersuiker, vanille, ricotta, citroenrasp, en eidooier door elkaar. Meng in een andere kom de resterende 50 g poedersuiker met de kaneel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spreid een vel filodeeg uit op je werkvlak. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met wat kaneelpoedersuiker en amandelmeel. Leg hierop nog 5 vellen filodeeg en herhaal dit proces. Dek af met het 7e vel deeg. Hou het laatste vel apart voor eventuele reparaties.
Schep het MonChoumengsel langs een lange kant van het deeg. Op ongeveer 5 cm van de lange rand en 3 van de korte. Schep de helft van het kersenmengsel in een streep in de lengte erop. Het kan zijn dat je niet alles nodig hebt.
Bestrijk het deeg met wat boter en vouw de korte kanten over de vulling naar binnen. Rol de strudel vanaf een lange kan op en zorg dat die goed dicht is. Bestrijk de uiteinden met nog wat boter. Mochten er reparaties nodig zijn met het 8e deegvel kan dat nu.
Leg de strudel op de bakplaat en bak in 25-30 min lichtbruin. Laat iets afkoelen, bestuif met poedersuiker, snij in plakken en serveer de rest van het kersenmengsel erbij.
Dit recept is van
Ingrid van het account @wat_kookt_ingrid_vandaag op Instagram!