Feestelijke MonChoutaart met Witte Chocolade en Stoofpeertjes

Feestelijke MonChoutaart met Witte Chocolade en Stoofpeertjes

Benodigdheden

  • Sprimvorm met een diameter van 22 cm

Ingrediƫnten voor de MonChoutaart

  • 80 g boter, plus extra om in te vetten
  • 200 g bastogne koeken
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 200 g MonChou Original, op kamertemperatuur
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 75 g witte chocolade, grof gehakt
  • 2 pakjes wafelrolletjes met melkchocolade

Ingrediƫnten voor de topping

  • 3 stoofpeertjes, bereid
  • 5 g witte chocolade, geschaafd, ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Vet de springvorm in.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Maal ondertussen de koekjes fijn. Haal de pan van het vuur en roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.
  3. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou Verse Roomkaas met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer hier ook de gehakte witte chocolade door.
  4. Verdeel de mini wafels rondom langs de rand van de springvorm.
  5. Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 3 uur opstijven, een nachtje kan ook.
  6. Verdeel hierna partjes stoofpeer over de taart, samen met witte chocolade krullen.
  7. Haal springvorm voorzichtig van de taart en snijd de taart in 12 punten.

Tip:

  1. Heerlijk voor elke feestelijke momenten!
  2. Of perfect als afsluiter van je kerstdiner!

Dit recept is van:

  1. Brenda, je kan haar Instagram account vinden onder @brendakookt!