Feestelijke Bladerdeegkrans met Zalm en MonChou

Feestelijke Bladerdeegkrans met Zalm en MonChou

Ingrediënten

  • 200 g MonChou Zacht & Luchtig
  • 1 tl honing
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 4 takjes dille fijngesneden
  • 4 zalmfilets (zonder huid)
  • Sap van 1 citroen
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei om te bestrijken
  • Sesamzaadjes, ter garnering
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Roer de MonChou Zacht & Luchtig los en meng dit met de honing, mosterd en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Halveer de zalmfilets.
  3. Snijd een zo groot mogelijke cirkel van het grote vel bladerdeeg. Snijd hier in het midden een kleinere cirkel uit
  4. Bestrooi het midden van het bladerdeeg met een beetje paneermeel. Leg de stukken zalm rondom op het paneermeel. Besmeer de bovenkant van de zalm met het Monchou-mengsel.
  5. Leg een tweede cirkel van bladerdeeg erop. Vouw de randjes om zodat het bladerdeeg goed dicht zit.
  6. Bestrijk de bladerdeegkrans met losgeroerd ei. Versier het deeg eventueel met het overige bladerdeeg. Bestrijk dit ook met losgeroerd ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  7. Bak de bladerdeegkrans met zalm en MonChou in de oven, 30 minuten op 200 °C tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de zalm gaar is.
  8. Laat de bladerdeegkrans met zalm en MonChou 15 minuten afkoelen.
  9. Doe het overige MonChou-mengsel in een spuitzak, eventueel met een spuitmondje. Spuit hier toeven van op de krans. Garneer de toeven met dille.
  10. Serveer de bladerdeegkrans met zalm en MonChou hierna direct. Lekker om te combineren met diverse bijgerechten.

Tip:

  1. Heerlijk voor een kerstdiner!

Dit recept is van:

  1. Brenda, je kan haar Instagram account vinden onder @brendakookt!