Overslaan en naar de inhoud gaan
Aardbei MonChougebakjes
Benodigdheden
-
Vierkante bakvorm (20x20)
-
Grotere bakvorm waar de vierkante in past.
-
(hand)mixer
-
Staafmixer
Ingrediënten bodem
-
230 g digestivekoekjes
-
Snufje zout
-
115 g roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
Ingrediënten vulling
-
450 g MonChou Original
-
200 g kristalsuiker
-
65 g labneh of zure room
-
420 g aardbeien
-
2 eieren
-
1 el citroensap
-
2 tl vanillextract
-
½ tl zout
-
2 el bloem
Bereidingswijze aardbeienpuree
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de aardbeien in een bakvorm en rooster ze 30 tot 35 minuten in de oven, roer tussendoor.
- Als de aardbeien zijn afgekoeld pureer je deze met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Draai de oven terug naar 165°C.
Bereidingswijze bodem
- Vet de vierkante bakvorm (20x20) in met boter en bekleed met bakpapier
- Verkruimel de koekjes met de (hand)mixer
- Smelt de boter.
- Mix de koekjes met het zout en de boter.
- Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Laat de bodem in de koelkast staan tot je deze weer nodig hebt.
Bereidingswijze vulling
- Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker.
- Voeg hier de labneh, vanille, zout en het citroensap aan toe. Voeg ook de aardbeienpuree toe, maar houdt hiervan 3 eetlepels apart.
- Mix dit geheel goed door elkaar.
- Voeg dan de eieren en de bloem toe en mix tot het net gemengd is.
- Giet de vulling over de bodem.
- Verdeel de overgebleven aardbeienpuree over de vulling en maak met een sateprikker of een mes een mooie swirl.
- Zet de bakvorm in een grotere bakvorm en giet hier heet water tot 2/3 van de hoogte van de bakvorm omheen.
- Zet 55-60 minuten in de oven tot het gebak net gestold is in het midden.
- Laat het gebak afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
- Laat daarna nog een nacht in de koelkast opstijven.
Dit recept is van:
- Hadassa, je kunt haar vinden op Instagram: @hadassashapjes