Overslaan en naar de inhoud gaan
Luchtige Carrot Cake met frisse MonChou topping
Benodigdheden
-
Grote mengkom
-
Rasp
-
Mixer
-
Spatel
-
Cakevorm
-
Oven
Ingrediënten cake
-
150 g zelfrijzend bakmeel
-
150 g suiker
-
1/2 el kaneel
-
1/2 el koek- en speculaaskruiden
-
Snufje zout
-
1 sinaasappel
-
150 ml zonnebloemolie
-
3 eieren
-
200 g geraspte wortel
-
60 g walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en zout in een kom.
- Rasp hier de schil van 1 sinaasappel overheen.
- Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles door elkaar.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een egaal beslag.
- Voeg de wortel en de walnoten toe en spatel dit er doorheen.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak voor 40-45 minuten gaar.
- Meng ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een kom.
- Als de cake is afgekoeld, kun je de topping over de cake smeren.
Dit recept is van:
- Tes, je kan haar vinden via @keukenvantes op Instagram!