Luchtige Carrot Cake met frisse MonChou topping

Luchtige Carrot Cake met frisse MonChou topping

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Rasp
  • Mixer
  • Spatel
  • Cakevorm
  • Oven

Ingrediënten cake

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g suiker
  • 1/2 el kaneel
  • 1/2 el koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 g geraspte wortel
  • 60 g walnoten

Ingrediënten topping

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en zout in een kom.
  3. Rasp hier de schil van 1 sinaasappel overheen.
  4. Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles door elkaar.
  5. Voeg de eieren toe en mix alles tot een egaal beslag.
  6. Voeg de wortel en de walnoten toe en spatel dit er doorheen.
  7. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak voor 40-45 minuten gaar.
  8. Meng ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een kom.
  9. Als de cake is afgekoeld, kun je de topping over de cake smeren.

Dit recept is van:

  1. Tes, je kan haar vinden via @keukenvantes op Instagram!