Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
Rol het croissantdeeg uit. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast elkaar. Druk de gaatjes en naden aan zodat het een grote rechthoekige lap is.
Roer de MonChou Zacht & Luchtig los en meng dit met poedersuiker en citroensap.
Bestrijk het deeg met een laagje van het MonChou-mengsel. Verdeel hierover stukjes amandelspijs, gedroogde cranberry’s en rozijnen. Rol het deeg op tot een lange rol en snijd dit in 8 stukjes.
Verdeel de stukjes opgerold deeg over de ovenschaal, leg ze iets uit elkaar, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen. Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei.
Verwarm de gevulde broodjes 20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Laat de broodjes kort afkoelen.
Verdeel het overige MonChou-mengsel over de afgekoelde broodjes. Bestrooi de romige kerstbroodjes eventueel met poedersuiker en garneer eventueel met overige amandelspijs, cranberry en rozijnen. Serveer de romige kerstbroodjes hierna direct.
Tips
Heerlijk voor een feestlijke brunch!
Dit recept is van:
Brenda, je kan haar Instagram account vinden onder @brendakookt