Tropical MonChou taart

Tropical MonChou taart

Een heerlijk frisse MonChou taart voor dit najaar.

  • bereidingstijd 160 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 6x MonChou 100 gram wikkel (op kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml Campina Verse Slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram Campina Grasboter
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 ananas, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 bosje verse munt

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel over de springvorm en druk even aan.
  2. Klop de MonChou met de witte basterdsuiker luchtig met een (hand)mixer. Klop in een andere kom de slagroom met de KlopFix en de vanillesuiker bijna stijf met een (hand)mixer.
  3. Pureer een kwart van de mango met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de slagroom door het MonChou mengsel. Voeg de mangopuree toe en roer kort met een vork, zodat er een marmereffect ontstaat. Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verdeel vlak voor serveren de mango en ananas over de taart en maak af met een blaadje munt.

Tip

  1. Tip: Bestrooi met kokosschaafsel. Extra lekker als je dat eerst even bakt in de koekenpan tot het goudbruin kleurt. Mmm!