MonChoutaartje met vijgen en pistachenoten

MonChoutaartje met vijgen en pistachenoten

  • bereidingstijd 150 min
  • menugang Gebak
  • personen 8

Ingrediënten

  • 110 gram bloem (+ wat extra)
  • 30 gram amandelmeel
  • 40 gram poedersuiker
  • 80 gram roomboter (koud, in blokjes)
  • 1/3 geklutst ei
  • 2x MonChou 100g wikkel
  • 100 ml Campina verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 handje pistachenoten (grof gehakt)
  • 4 verse vijgen
  • 1 spingvorm (16cm doorsnee)
  • 1 deegroller
  • keramische bakbonen (of gedroogde bonen)
  • 1 rol bakpapier

Bereiding

  1. Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker, het zout en de blokjes koude boter in een kom. Mix met een mixer met deeghaken of met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed kort tot een soepel deeg. Vorm tot een bal en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van circa 3mm dik. Leg de plak in de springvorm en druk goed aan. Snijd de rand mooi recht af zodat er een strakke, rechtopstaande rand ontstaat. Zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg hierop de (bak)bonen. Bak het deeg 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Verwijder dan de (bak)bonen en bak de bodem nog 10 minuten tot deze goudbruin van kleur is. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Maak ondertussen de vulling. Klop hiervoor de slagroom met de vanillesuiker. Spatel de MonChou erdoor. Vul de taartbodem met de roomvulling. Laat de taart tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de vijgen in partjes en beleg de vulling ermee. Bestrooi met de pistachenootjes. Geniet ervan!