MonChoutaart met rood fruit en witte chocolade

MonChoutaart met rood fruit en witte chocolade

Een overheerlijke MonChoutaart speciaal voor alle mama's!

  • bereidingstijd 210 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 200gr Digestive koekjes
  • 40gr Amandelen
  • 85gr Ongezouten roomboter
  • 6 stuks Gelatine blaadjes
  • 200gr Witte chocolade
  • 200ml Verse slagroom
  • 600gr MonChou wikkel 100gr
  • 75gr Poedersuiker
  • 1 Halve citroen
  • 100gr Rood fruit (diepvries)
  • 100gr Vers rood fruit (frambozen, bramen en bosbessen)

Bereiding

  1. Maal de koekjes samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng met de koekkruimels
  2. Leg een vel bakpapier op de bodem van een taartvorm (met een diameter van ca. 24 centimeter) en verdeel het koekmengsel hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Zet de bodem even in de koelkast. Week ondertussen de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water.
  4. Doe ondertussen de slagroom in een pannetje en verwarm kort. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de verwarmde slagroom. Meng goed door elkaar en laat dan afkoelen.
  5. Smelt ondertussen 175 gram witte chocolade au bain-marie (boven een pannetje met kokend water).Doe de roomkaas met de poedersuiker in een beslagkom en mix kort door tot je een mooi glad mengsel hebt.
  6. Knijp de citroen uit en voeg het sap samen met de slagroom en de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas. Mix door elkaar.
  7. Verwarm het bevroren rode fruit in een pannetje totdat er een saus ontstaat. Haal ondertussen de bodem uit de koelkast en schep het cheesecakemengsel hierover. Verdeel hierover de saus in kleine klodders. Maak dan een mooie swirl door met een sat├ęprikker door het beslag heen te roeren.
  8. Zet de cheesecake in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.
  9. Rasp de rest van de witte chocolade fijn.Maak de cheesecake af met het verse rode fruit en de witte chocoladerasp. Tip: verwen je moeder extra door een hart te maken van het rode fruit.

Tip

  1. Heb je het niet zo op gelatine, dan kun je dit ook vervangen door 3 zakjes Klop-Fix.