MonChou Unicorn Rainbowcake

  • Zoet
  • Gebak
  • 120 min
24 personen
  • 350 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gr bloem
  • 5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 400 gr wortel, schoongemaakt en geraspt
  • 100 gr walnoten, grof gehakt
  • 400 gr MonChou, op kamertemperatuur
  • 100 gr Campina Botergoud (grasboter), op kamertemperatuur
  • 100 gr witte chocolade, gesmolten
  • 1 sinaasappel, sap
  • 400-500 gr Campina Botergoud (grasboter), op kamertemperatuur
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • Vanille extract naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C hetelucht).
  2. Spray de bakvormen in met bakspray.
  3. Doe de lichtbruine basterdsuiker, de bloem, het bakpoeder, het zout, de speculaaskruiden en de sinaasappelrasp in een kom en roer dit door elkaar.
  4. Voeg de zonnebloemolie en de eieren toe en meng dit tot een gladde massa.
  5. Roer tot slot de geraspte wortel en stukjes walnoot door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de 4 bakvormen.
  7. Bak de taarten circa 25 tot 30 minuten.
  8. Laat afkoelen en haal de taarten uit de bakvorm om verder af te koelen op een rooster.
  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Klop de boter luchtig in een kom.
  3. oeg de MonChou toe en mix dit tot een romig mengsel.
  4. Voeg vervolgens in delen de gesmolten witte chocolade toe (hoeveelheid naar smaak) en in delen het sinaasappelsap toe (naar smaak). Let op dat de vulling niet te slap wordt.
  1. Mix de boter op hoge snelheid romig en licht van kleur (bijna wit). Zet de mixer op een lage of medium snelheid.
  2. Voeg tijdens het mixen in drie delen de gecondenseerde melk toe en daarna de vanille extract.
  3. Schraap af en toe de randen schoon en blijf mixen totdat je een mooie zijdezachte botercrème hebt.
  1. Leg de eerste taart op een onderbord/taartkarton, spuit hierop aan de rand een dijkje met de boter crème en doe de vulling erin. Herhaal dit tot aan de vierde taart.
  2. Smeer een dunne laag boter crème op de bovenkant en aan de zijkanten en schraap de overtollige boter crème er af, de zogeheten Crumb coat.
  3. Zet voor 10-15 min in de koelkast.
  4. Kleur de boter crème met de kleurstof(fen) voor de gewenste kleur(en).
  5. Smeer vervolgens een dikkere laag boter crème op de bovenkant en zijkant zodat deze mooi glad zijn.
  6. Bevestig de hoorn, oren en ogen op de taart.
  7. Doe een spuitmondje in de spuitzak en doe daar in de gekleurde boter crème. Spuit toeven op zowel boven- als zijkant zoals gewenst.
  8. Bewaar de taart in de koelkast ivm de roomkaasvulling. Voor gebruik minimaal 30 min. uit de koelkast.

Sintia van @from.cup.to.cake op Instagram