MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd

  • Zoet
  • Gebak
  • 270 min
10 personen
  • Springvorm met diameter van 22 cm
  • 200 gram MonChou Verse Roomkaas op kamertemperatuur
  • 80 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 200 gram Enkhuizer Jodekoeken
  • 200 gram bokkenpootjes
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 5 eetlepels lemon curd
  • 5 praline paaseitjes
  1. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Maal de Enkhuizer Jodekoeken tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.
  3. Halveer de bokkenpootjes met een mesje over de lengte. Verdeel de bokkenpootjes met de bolle kant naar buiten langs de rand van de springvorm.
  4. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan, zodat het langs de bokkenpootjes zit. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  5. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 3 eetlepels lemon curd door het MonChoumengsel.
  6. Verdeel het monchoumengsel in de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  7. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast).
  8. Verkruimel de bokkenpootjes die over zijn grof.
  9. Verdeel 2 eetlepels lemon curd over de bovenkant van de taart. Bestrooi dit met bokkenpootjes-kruim en verdeel gehalveerde praline paaseitjes over de taart.
  10. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
  11. Snijd de MonChou Paastaart hierna in punten, en geniet ervan.

@brendakookt, op Instagram!