Frisse limoen MonChou taart met geroosterde aarbeien

Frisse limoen MonChou taart met geroosterde aarbeien

Een frisse limoen MonChou taart voor de zomerse dagen.

  • bereidingstijd 150 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 6x MonChou 100gr wikkel (op kamertemperatuur)
  • 150gr Witte basterdsuiker
  • 250ml Verse slagroom
  • 2 limoenen
  • 200gr Maria biscuitjes
  • 75gr Campina grasboter ongezouten
  • 250gr Aardbeien
  • 2 Eetlepels honing
  • Springvorm 24-26 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  2. Mix de MonChou met de suiker en het sap van 1 limoen. Klop de slagroom stijf. Spatel de geklopte slagroom door het Monchou mengsel tot een egale massa. Schep het mengsel op de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de geroosterde aardbeien. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en zet de aardbeien met de punt omhoog in een ovenschaal
  4. Meng de honing met het sap van 1 limoen. Besprenkel de aardbeien met het honing-limoensap. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak zo’n twintig minuten.
  5. Schep voor serveren de vruchten op de taart en maak af met een beetje limoenrasp. Smullen maar!