Chocolade- koffiecake met MonChouvulling en rood fruit

Chocolade- koffiecake met MonChouvulling en rood fruit

  • bereidingstijd 120 min
  • menugang Gebak
  • personen 10

Ingrediënten

  • 225 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 175 gram Campina Botergoud grasboter
  • 1x merg uit 1 vanille stokje (of 2 theelepels vanille extract)
  • 1 eetlepel instantkoffie
  • 100 gram bloem
  • 5 eieren
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2x MonChou 100g wikkel
  • 100 ml Verse slagroom
  • 3 eetlepels bosvruchtenjam
  • 150 gram Nutella
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 150 gram rode bessen (of ander fruit naar keuze)
  • 2 cake blikken
  • stuk bakpapier
  • hand mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de cakeblikken met bakpapier of vet ze in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Smelt de chocolade met de boter in een kom in de magnetron op een lage stand. Kijk tussendoor of de chocolade niet aanbrandt en roer het mengsel af en toe door. Roer dan de vanille en het koffiepoeder erdoor. Laat even afkoelen.
  3. Mix de eieren luchtig met een mixer tot het een lichtgele, schuimige massa wordt. Voeg dan al roerende, beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Spatel rustig in drie delen de bloem, afgewisseld met het chocolademengsel, door de eieren. Niet te snel, dan klop je de lucht er weer uit.
  4. Verdeel het beslag over twee cakeblikken en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar. De cakes mogen nog een klein beetje nat zijn als ze uit de oven komen, dan blijven ze lekker smeuïg. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Klop ondertussen voor de vulling de slagroom stijf. Spatel de MonChou en de jam erdoor. Bestrijk één van de plakken cake ermee en laat in de koelkast minimaal een uur opstijven.
  6. Klop dan voor de chocoladetopping de MonChou met de Nutella tot een egale massa.
  7. Leg de andere plak cake op de MonChou laag. Bestrijk de bovenkant met de Nutella roomkaas, versier met amandelschaafsel en rode bessen en maak eventueel af met een beetje poedersuiker of cacaopoeder. Genieten maar!