Carrotcake met MonChou topping

Carrotcake met MonChou topping

  • bereidingstijd 100 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen
  • 225 gram walnoten
  • 450 gram wortels (geschraapt en geraspt)
  • 250 ml Campina karnemelk
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 320 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gember
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 x merg van een vanillestokje (of 2 theelepels vanille-extract)
  • 180 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem olie)
  • 3x MonChou 100g wikkel
  • 175 gram Campina Botergoud grasboter (op kamer temperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 2 springvormen van 24cm doorsnee
  • stuk bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvormen met bakpapier. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze beginnen te geuren. Hak ze grof en zet opzij. Doe de rozijnen met de geraspte wortels, de karnemelk en het sinaasappelsap in een kom en zet opzij tot gebruik.
  2. Mix in een kom de bloem, specerijen, bakpoeder, baksoda en het zout. Mix in een andere kom de eieren, kristalsuiker, basterdsuiker en het merg van 1 vanillestokje (of de vanille-extract) tot een luchtige massa. Giet langzaam de olie erbij terwijl je blijft mixen.
  3. Voeg het droge mengsel in delen bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Spatel het mengsel met de wortels en rozijnen erdoor en voeg ook 150 gram gehakte walnoten toe.
  4. Verdeel het beslag over twee springvormen en bak in het midden van de oven in zo’n 40 minuten gaar. Test met een prikker of de cakes gaar zijn. Wanneer deze er droog uit komt is het beslag gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Maak ondertussen de topping. Klop hiervoor de MonChou samen met de boter, poedersuiker en het merg van 1 vanillestokje (of de vanille extract) tot een luchtig mengsel. Spatel de helft van de room op een van de cakes. Leg de andere cake erop en bestrijk de bovenkant met het andere deel van de room.
  6. Versier met de gehakte walnoten en de sinaasappelrasp. Eet smakelijk!